BloggMamman

En blogg skriven av en mammaledig 3barnsmamma som förförs, förundras & förfäras över BloggMammor & Mammaliv.
Till yrket ekonom men har en stark önskan om att få skriva krönikor- fram tills drömmen uppfylls hänger jag här inne...







tisdag 20 september 2011

Morgonstress...

Idag försov vi oss, eller egentligen försov jag mig och varför min man inte väckte mig är en fråga jag kommer grubbla på i all evighet....

Morgonen idag präglades av diverse hot från min sida- att hot inte fungerar i uppfostringssyfte krävs inget geni för att räkna ut men som en quick-fix fungerar det alldeles underbart på mina barn!

Efter att ha gastat från övervåningen att om inte sonen kommer och klär sig nu kommer han aldrig mer få presenter på sin födelsedag och att vi istället skulle ge dem till barnen-i-Afrika (så mycket för hans empati) så klädde han sig i en rasande fart och när jag därefter hotade med att han aldrig mer skulle få äta lördagsgodis så åt han upp sin macka i samma tempo!

Sen cyklade han iväg till skolan med den alldeles för stora FjällRävenryggsäcken på ryggen och jag kastade in tjejerna i bilen och åkte till skolan (för att hjälpa sonen och se så han kom in i klassrummet...) och när jag med dåligt samvete sprang in i kapprummet så ser jag hur han hängt upp alla sina saker på rätt plats, hur fint han ställt skorna och hur han sitter i ringen tillsammans med de andra barnen med sin lilla kontaktbok i handen....då inser jag vilken fin son jag har och kanske kanske att hot ändå är en bra uppfostringsmetod...

Att sonen sen skriker "- Men Mamma, är du här? Jag trodde Du låg hemma och sov!" inför hela klassen och fröken...det är en annan sak!

SannaLundell har också skrivit om sin morgonstress ifall ngn vill läsa!

6 kommentarer:

  1. Nu har jag läst söndag, måndag och det nattliga inlägget som inföll idag och bestämde mig ganska omgående.
    Du har nu ytterligare en Bloglovin-följare!

    SvaraRadera
  2. Härligt med morgnar.. :S och nästa grupparbete ska jag testa om hot funkar lika bra på gruppens medlemmar som på din son.. :) Nog mindre ordning och reda på mina klasskompisar tyvärr!

    SvaraRadera
  3. Stress kan göra den snällaste till en horndjävul ;)
    Hot och mutor kommer man långt med hihi..

    Här kommer jag definitivt titta in igen :)

    Kram

    SvaraRadera
  4. Oj, vad man känner igen sig ;) Stress kan verkligen ta fram en horndjävul som ovan talare skriver.

    Vad glad jag är att du lämnade avtryck hos mig, för då hittade ju jag hit! Är nu följare via bloglovin också! Ser att du inte bloggat så länge och redan har snart ett tiotal följare! Aviiis men jag förstår för du har kommit på en kul idé!
    Jag har bloggat i flera år och har 3 följare,...jag själv är en av dem...snyft! Vad är det för fel på min blogg?

    SvaraRadera
  5. Vad skulle man göra utan alla dessa hot, HaHa!?

    SvaraRadera
  6. Å härliga inlägg! Sitter o ler när jag läser och känner igen mig. Dock är mina barn små men har redan nu stora viljor :) Underbart inlägg! Många kramar till dig

    SvaraRadera