BloggMamman

En blogg skriven av en mammaledig 3barnsmamma som förförs, förundras & förfäras över BloggMammor & Mammaliv.
Till yrket ekonom men har en stark önskan om att få skriva krönikor- fram tills drömmen uppfylls hänger jag här inne...måndag 26 september 2011

Spartips?

10barnsmamman och bloggerskan Tina Johansson (från Familjen Annorlunda) har någon typ av samarbete med SEB och har i en artikel gett sina bästa spartips...

Egentligen var det inget nytt utan det var det gamla vanliga som:

- Att man ska köpa begagnat (hon hade tex en familj som också hade tvillingar som hon köpte kläder av och som hon i sin tur sedan sålde vidare till en annan familj med tvillingar....man kan undra om Tinas tvillingar sitter stilla på en stol hela dagarna och stirrar in i väggen? För att kunna sälja kläder, och tjäna pengar på det, efter att två tvillngpar använt dem är inte dåligt!)

- De hade sparkonton till alla barn som deras far- och morföräldrar satte in pengar på (det är ju ett underbart tips, att få andra att spara till sitt barn!)

- De samlade mynt i en PET-flaska, pengarn användes sen som semesterpengar (det provade vi en gång men redan efter två dagar blev jag så sugen på pizza att pengarna mystiskt försvann...men det är egentligen också ett spartips för jag tror sammanlagt jag la i 2kr i PETflaskan men ändå räckte det till en pizza...)

Vidare stod det att ett barn kostar i genomsnitt en miljon kr fram till sin 18årsdag...

BloggMammans bästa spartips:
- Skaffa inte tio barn!

4 kommentarer:

 1. haha.. och jag som tycker det är dyrt med EN unge ;)
  hoppas allt är bra med er ! Vi får försöka ses snart ! kram

  SvaraRadera
 2. HaHa, några tio barn blir det inte här i allafall:-)
  Här är det stopp i produktionen!

  Kram Kram

  SvaraRadera
 3. Vi lyckades faktiskt under en period att spara 10:or i en petflaska. Hade hört någonstans att det skulle bli 10 000 kr om man fyllde den... Det funkade så länge vi bodde mitt i stan, men när vi sedan flyttade utanför och tog bilen in försvann alla 10:or till parkeringspengar.... Annars hade 10 000 suttit ganska så fint nu :).

  SvaraRadera
 4. haha nä tycker det är dyrt med två barn =)

  SvaraRadera