BloggMamman

En blogg skriven av en mammaledig 3barnsmamma som förförs, förundras & förfäras över BloggMammor & Mammaliv.
Till yrket ekonom men har en stark önskan om att få skriva krönikor- fram tills drömmen uppfylls hänger jag här inne...fredag 16 september 2011

Barnnamn

Många utav BloggBebisarna har ju relativt ovanliga namn och endel har helt fantastiskt ovanliga namn,  några har helt vanliga namn och några har namn så man inte ens vet om det är en kille eller tjej (fast det var nog det som var meningen)...

Vanlig är ju att man vill att syskonens nam ska passa ihop (tex. så passar ju inte Rigmor & Tindra så bra ihop) eller börja på samma bokstav (som tex. Elian & Ella)

Hur tänker Ni kring namn?
Vi namngav våra barn till vanliga förnamn med fyra bokstäver då de har två långa och ovanliga efternamn (min man fattar inte att mitt efternamn är finast så därför fick barnen heta båda två).

En rolig namnhistoria:
När jag engång på ett sjukhus mötte en mamma i hissen så hade hon ett så fint halsband om det stod
L-O-V-E som jag kommenterade varpå hon sa att de hade dubbel betydelse för henne för första bokstaven i hennes barns och mans namn blev just L-O-V-E och att hon faktiskt hade planerat det när hon namngav sin yngsta son... Därefter frågade hon mig om jag hade haft någon liknande tanke när vi namngav våra barn och det hade vi  ju inte men jag började ändå fundera om min familjs namn bildade något ord...
Och det enda jag kom på var:
A (min son) - N (min man) - A (min dotter) - L (min dotter)

Så även om våra namn är vanliga hade absout mitt namnhalsband blivit ovanligt....!

6 kommentarer:

 1. Vi ville att barnens namn skulle matcha lite:)

  De är så kul med barnamn:)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Tack snälla för din kommentar.

  Visst är det rolitgt det här med barnnamn. :) Mina kids heter ju Thristan och Thexas, inte så himla vanliga. Inte med dom stavningarna iaf. :)

  Nu när bägge barnen går på dagis har jag insett hur fntastiskt smidigt det är att de har samma initialer när kläderna ska märkas. Thexas ärver Thristans kläder som redan är färdigmärkta. Toppen!

  Ha en trevlig fredag du med!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Tack för din kommentar! Fortfarande är lillen febrig men hoppas att det går över i helgen! Lycka till med er sjukstuga där hemma med! Verkligen skönt när man är två hemma:) Trevlig helg! Ps. Vår lilleman heter ju Hjalmar och det betyder hjälmprydd krigare.. Så häftigt med alla namn och deras betydelser.

  SvaraRadera
 4. Haha. Det var ju välplanerat, tycker du ska köpa ett halsband med Anal :-) Undrar om någon skulle kommentera?

  M G C blir ju inge skoj heller..

  SvaraRadera
 5. HAHAHAHA!
  /Ingela, ny läsare :-)

  SvaraRadera